Sheriff Drammeh förstärker Uppsala Basket
Publicerad: 2024-02-15
På den sista dagen för värvningar agerar Uppsala Basket. Den rutinerade SBL-guarden Sheriff Drammeh, 27, ansluter till klubben efter proffsspel i Italien.

Tidigare i veckan stod det klart att Uppsala Baskets amerikanske forward Isaiah Powell inte kunde fullfölja säsongen.

Nu agerar klubben med att signera kontrakt som gäller säsongen ut med Sheriff Drammeh. Den 190 centimeter långe guarden har fyra säsonger i SBL herr bakom sig och kommer närmast från utlandsspel i italienska serie B-laget Dinamo Brindisi där han snittade 19,4 poäng i snitt per match.

27-åringen, med moderklubb Järva BK, är inte en ersättare till Isaiah Powell – men ett välbehövligt komplement till truppen.

– Ända sedan Jeremiah Paige lämnade oss före jul har vi sökt efter eventuell ersättare och i Sheriff får vi mycket av dem egenskaperna vi saknat. En kvick kreativ tvåvägsspelare som kan spela båda guardpositionerna, säger Panagiotis Nikolaidis, head coach i Uppsala Basket.

Efter fyra år på college i USA för Hawaii Warriors spelade Sheriff Drammeh fyra säsonger i SBL herr (för Södertälje, Nässjö och Fryshuset). Hans andra sejour i Nässjö säsongen 2022/23 resulterade i 9,1 poäng, 4,3 returer och 2,5 assist i snitt per match.

Efter ett halvår i Italien är Sheriff Drammeh tillbaka i SBL herr.

– Jag är väldigt exalterad att få ansluta till ett så härligt gäng med hungriga spelare och coacher samt få uppleva basketkulturen i Uppsala. Haft en väldigt bra dialog med coach Panagiotis under en tid och det känns som att Uppsala Basket är en perfekt fit för mig, säger Sheriff Drammeh som för Uppsala Basket kommer att spela med nummer 31 på ryggen.

Sheriff Drammeh åker med redan till fredagens bortamatch mot Norrköping Dolphins men gör debut först efter landslagsuppehållet i hemmamatchen i Fyrishov mot BC Luleå torsdag 29 februari.

– Det ska bli riktigt kul att få göra debut i Fyrishov framför hemmafansen mot BC Luleå som vi eventuellt också kan ställas mot i en framtida kvartsfinalserie, säger Sheriff Drammeh.