Jäderstens personliga sponsor: ”Mer teknik och innovation för diabetes förbättrar livet för miljontals”.
Publicerad: 2023-10-19
För andra säsongen i rad sticker Henrik Jäderstens matchlinne ut – med en QR-kod och Swish-länk på bröstet!

Varje spelare i Uppsala Basket har möjlighet att knyta till sig en personlig spelarpartner.

För andra säsongen i rad sticker Henrik Jäderstens matchlinne ut – med en QR-kod och Swish-länk på bröstet!

Alla medel går oavkortat till stiftelsen BEAT Diabetes arbete att snabba på teknisk innovation för de som lever med typ 1 diabetes.

Uppsala Baskets centerstjärna är tacksam över stödet från sin personliga partner.

– Jag har levt med diabetes som anhörig i hela mitt liv. Jag har sett och lärt mig vilka fina möjligheter som idrott och ny teknik öppnar upp för de som kämpar med att hantera sin diabetes, säger Henrik Jädersten som lyfter fram #OpenUpDiabetes.

– Det här uppmärksammar aktiviteter som ökar förståelse, minskar stigman och visar på de fantastiska möjligheter som finns att leva ett rikt liv med diabetes. Möjligheten att få kombinera min roll som elitidrottare och IT-student för att lyfta fram hur öppna samtal och öppen innovation kan förbättra livet för hundratals miljonermänniskor runt jorden känns verkligen bra och viktigt.

En av personerna bakom stiftelsen BEAT Diabetes är idrotts- och medieprofilen Peter Jihde, som själv lever med diabetes typ 1.

– På BEAT Diabetes vill vi öka kunskapen och minska stigman runt diabetes i samhället. Vi vill snabba på och öka samarbetet mellan teknik- och medicinindustrier i Sverige. Genom att skapa världsledande samarbeten kommer vi flytta gränser och realisera drömmar.

– Henrik Jädersten är en fantastisk ambassadör för arbetet att göra Uppsala Basket till den inkluderande och välkomnande idrottsförening de är. En snabbt växande ungdomsverksamhet där möjligheter finns för alla att utvecklas och växa och ha kul. Precis de värden som #OpenUpDiabetes och BEAT Diabetes står för.

Varje bidrag kommer göra skillnad i Sverige och för barn/ungdomar över hela världen som nyttjar den nya teknik som tas fram. Scanna Henriks tröja – swisha ett bidrag, ta en selfie, dela i dina flöden. Läs mer om arbetet som stiftelsen BEAT diabetes gör på www.beatdiabetes.se

Berätta din story. Vad har du för relation till diabetes? Om du fick välja, vad skulle du vilja öppna upp för möjligheter eller samtal för att flytta gränser?

#OpenUpDiabetes #BEATdiabetesfoundation #UppsalaBasket