Uppsala till Östersund för säsongens sista match

Säsongens sista match står för dörren när Uppsala Basket under tisdagsförmiddagen beger sig norrut.

Uppsala Basket beger sig norrut för att under tisdagskvällen, precis som rubriken säger, ta sig an tabellfemman Jämtland Basket i Östersunds Sporthall. En match som för bortalagets del blir säsongens sista.

Tabellfemman Jämtland har säsong för säsong klättrat uppåt och sågs inför säsongen som en potentiell guldkandidat. Det gör man även nu. Laget kommer till säsongens sista grundspelsmatch med två raka segrar i bagaget och en stark säsong bakom sig. Headcoach Torbjörn Gehrke har inte bara spets, utan även bredd till sitt förfogande. Nämner man namn som Adam Rönnqvist, R.T Guinn, Nicholas Paulos, Andrew Smith, Teyvonn Myers, de unga förmågorna i form utav Oliver Gehrke, Gustav Hansson och Daniel Johansson, samt Evariste Shonganya som nu är tillbaka från skada, så förstår man att just såväl spetsen, som bredden, om allt klickar, kan bära Östersundslaget riktigt långt i det strax stundande slutspelet. 

Säsongens tre tidigare möten har samtliga slutat i komfortabla segrar för ''älgarna''. Det senaste mötet spelades i Fyrishov i slutet av januari och då skrevs slutresultatet till 76-106 i en match där bortalaget vann den andra perioden med förkrossande 13-32, men oj vad det har hänt grejer sedan dess. Efter en otroligt jobbig säsong så kom nyligen Uppsalas inte bara andra seger, utan så även tredje. Dessa mot Wetterbygden, respektive Umeå där man i den fjärde perioden visat prov på enorm lagmoral och kunnat knyta ihop säcken. Något som gett laget en betydande självförtroendeboost inför kvällens ack så tuffa bortamatch. 

En bortamatch som Uppsala dessvärre får göra utan Odin Lindell, Robert Bolander, Mannos Nakos och Teymor Shukur-Johansson.

Matchen ser du precis som vanligt på https://sblplay.se/ med start 19:04.

Foto: Daniel Carlstedt

HARD - SMART - TOGETHER!