Uppsala reser söderut för bortamatch mot Nässjö

Det är en tuff bortamatch som står på schemat när Uppsala Basket under fredagskvällen tar sig an tabellsexan Nässjö Basket.

Uppsala Basket är i detta nu påväg till Nässjö Sporthall för kvällens möte med tabellsexan Nässjö Basket. 

Nässjö är som sagt tabellsexa men är definitivt inne i lite av en formsvacka. Fem raka förluster och endast en seger på de åtta senaste matcherna gör att kvällens hemmalag helt plötsligt är i en situation där man med fyra omgångar kvar att spela, fortfarande riskerar att missa slutspel. Det är mycket som ska gå laget emot för att just det sistnämnda ska ske, men hur som helst kan bortalaget räkna med att headcoach Jordi Juste's mannar, med Dartaye Ruffin i spetsen, går för seger, såväl som att försöka hitta den ack så viktiga slutspelsformen. 

För Uppsala Baskets del så har man den här säsongen inte särskilt goda minnen av just Nässjö Sporthall. I mitten av november besegrade hemmalaget de vitklädda med siffrorna 113-71 efter att Uppsala i den andra perioden, fullständigt rasat ihop. När det kommer till de två andra mötena så har det dock från Uppsalahåll sett betydligt bättre ut. I mitten av oktober, hemma i Fyrishhov, besegrade man just Nässjö och i början av februari var man i ledning och hade kontroll på matchen i lite drygt 30 minuter, innan bortalaget i den fjärde och avslutande perioden kämpade sig tillbaka och sedan drog det längsta strået. Slutsiffrorna skrevs till 77-87 i en match där Nathan Dawit hade 27 poäng och nu hoppas laget på att under fredagskvällen, kunna ta revansch. 

- ''I den föregående hemmamatchen mot just Nässjö kändes det verkligen som att vi skulle vinna, men då gjorde vi inte jobbet i 40 minuter. I denna match blir det ännu viktigare att spela med så få ''dippar'' som möjligt, med tanke på hur hemmastarka de är. Så länge vi gör jobbet, så vet vi om att vi kan slå många lag i ligan.'' säger William Eriksson-Hansson. 

När det kommer till kvällens drabbning så får laget dessvärre klara sig utan Robert Bolander (skada), Teymor Shukur-Johansson (sjuk) och Mannos Nakos (jobb). 

Matchen ser du på https://sblplay.se/ med start 19:00.

Foto: Daniel Carlstedt

HARD - SMART - TOGETHER!