Knapp förlust - Axel Nordströms jättematch till trots

Tisdagens hemmamatch blev precis som väntat en jämn historia, men det var till slut gästerna som drog det längsta strået.

Ja, som rubriken säger blev det dessvärre en knapp förlust i kvällens hemmamatch mot Köping.

I jämförelse med hemmalaget så inledde bortalaget otroligt piggt och kunde mycket tack vare ett starkt trepoängsskytte gå ifrån till 14-22. I den andra perioden vaknade hemmalaget till och kunde mycket tack vare en stekhet Axel Nordström som i den första halvan av matchen stod för 22 poäng, gå till halvtidspaus i ledning, 44-43.

Uppsala kunde sedan i den tredje perioden gå ifrån till 53-47. Det dröjde dock inte länge innan nykomlingarna var ikapp. Ett par missade avslut och ett par bortkastade bollar senare så var det vänt på steken och inför den fjärde och avslutande perioden var underläget 61-66. Ett underläge som när slutsignalen ljöd hade ökat till slutsiffrorna 88-97.

Poäng, Uppsala: Axel Nordström 34, Nathan Dawit 16, Dante Williams 14, Odin Lindell 12, Nemanja Jovanovic 4, William Eriksson-Hansson 4, Brian Bridgeforth 3, John Imbia 1.

Nu laddar laget om inför säsongens sista hemmamatch som spelas fredag den 15/3. Umeå BSKT kommer på besök och det är fri entré som gäller. Ladda om batterierna även du och var en del av publikfesten! Statistik från matchen: http://basketliganherr.se/game/3506487/

Foto: Daniel Carlstedt