Viktig bortamatch på schemat för Uppsala i Köping

Ja, det är inget snack om att lördagens bortamatch är en viktig sådan.

Ja, det är inget snack om att lördagens bortamatch är en viktig sådan. Umeå stod för en knall i Luleå Energi Arena när man efter ett sekunddrama, besegrade BC Luleå och satte press på resten av lagen i ligans botten-skikt, vilket också gör lördagens möte extra viktigt för såväl Uppsala, som hemmalaget Köping. 

Nykomlingarna, tillika åttondeplacerade Köping står på 6-14 i matcher och kommer till eftermiddagens drabbning, stärkta av två raka segrar och har under säsongens lopp även kammat hem de två tidigare matcherna mot just Uppsala. Detta efter att Uppsala inför den fjärde perioden, i båda matcherna, haft en ledning på 15 poäng för att sedan tappa momentum och så även de två matcherna. 

Köpings tränarkår har kanske inte ligans bredaste lag till sitt förfogande, men med spelare som Sean Smith, Niklas Larsson, nya amerikanen James Kevin Demery, Desmond Hubert och sist men definitivt inte minst, Aleksa Solevic som än så länge har haft en makalös säsong, så förstår man att eftermiddagens drabbning blir lika tuff och tight som de två tidigare mötena, lagen emellan. 

Uppsala Basket kommer närmast från en hemmaförlust mot BC Luleå, men har sedan dess haft en bra träningsperiod och reser till eftermiddagens match i gott mod. Laget får dock klara sig utan Odin Lindell (fotskada) och Davy Baltus som saknas p.g.a personliga skäl. 

Matchen ser du på https://sblplay.se/ med start 16:00.

Foto: Daniel Carlstedt

HARD - SMART - TOGETHER!