Skadefritt och ''nytt'' Uppsala Basket tar emot Luleå

Det är äntligen dags för hemmamatch igen när det ''nya'' och äntligen skadefria Uppsala Basket tar emot tabellfyran BC Luleå.

Lite drygt en månad har gått sedan Uppsala Baskets senaste hemmamatch och man kan minst sagt säga att det har hänt en hel del sedan dess. John Imbia och amerikanerna i form av Dante Williams och Brian Bridgeforth har anslutit, så även Mannos Nakos och Odin Lindell. Den sistnämnde blev klar under måndagskvällen och samtliga av dessa fem är tillgängliga för spel under tisdagskvällen och därmed gör de tre förstnämnda sina första hemmamatcher i Uppsalalinnet, samt att de två sistnämnda står för comeback. Nathan Dawit gör dessutom, efter sina långdragna skadeproblem, sin första hemmamatch sedan den 5 oktober. 

När det kommer till kvällens motståndare så är det tabellfyran BC Luleå som står på andra sidan. Peter Öqvist's mannar har under säsongens lopp såväl blandat, som gett, men kommer till Uppsala och Fyrishov i gott mod och med tre raka segrar i bagaget. 

Kvällens match blir lagens tredje möte lagen emellan och de två tidigare har slutat i två komfortabla segrar för Luleålaget. Tabellfyran skickade häromveckan hem amerikanen Tristan Spurlock, men med spelare som Corban Collins, Thomas Massamba, Denzel Andersson, Robert Gilchrist och Tavarius Shine för att nämna några, så är det inget snack om att det krävs en hundraprocentig insats från det ''nya'' Uppsala Basket. Den förstnämnde av dessa leder SBL's poängliga med sina 21.0 poäng per match och om man ska nämna någon som det största hotet, så är det väl just Corban Collins. 

Uppsala Basket kommer till kvällens match med full trupp och är därmed helt skadefritt för första gången under säsongen 2018/2019.

Har du inte möjlighet att se kvällens match på plats i Fyrishov så kan du se den på https://sblplay.se/ med start 19:00. 

Foto: Daniel Carlstedt

HARD - SMART - TOGETHER!