Amerikanska duon redo att debutera för Uppsala i Norrköping

Dante Williams och Brian Bridgeforth debuterar för Uppsala Basket i samband med kvällens bortamatch mot serietvåan Norrköping Dolphins.

Lite drygt två veckor har gått sedan den nya amerikanska duon i form av Dante Williams och Brian Bridgeforth ankom till Sverige för att sedan ansluta till Uppsala Basket. Under torsdagseftermiddagen stod det klart att de båda är spelklara och därmed gör duon debut i samband med kvällens bortamatch mot serietvåan Norrköping Dolphins. 

- ''Jag tycker att de kommer in i det mer och mer för varje träning som går. Sedan är det en annan sak när det kommer till match, men jag tycker att det är bra och rätt skönt att vi får möta ett topplag direkt. Det blir något att bita i.'' sade assisterande coach, Efongo Imbia till UNT under torsdageftermiddagen. 

- ''I feel ecstatic that we are able to play! Yesterday before training it was unclear of our status, but we received the positive news once the training began. I am very grateful of the results and enthusiastic about our debut in Norrköping tonight. I am very optimistic that tonight's game will be a positive step for the team, moving forward.'' säger Dante Williams inför kvällens debut.

När det kommer till just kvällens möte, så har de två lagens första ''halvor'' av säsongen varit dess motsatta. Norrköping kommer närmast från en stark bortaseger i Nässjö och parkerar med sina 15/5 i matcher, på en andraplats. Hack i häl på serieledande Södertälje Kings och med spelare som ''Jocke'' Kjellbom, Tim Schüberg, Mikael Lindquist, Shakir Smith, Jonathan Dubas och Uppsala-sönerna i form av Andreas Person och Anes Zekovic, så är det inget snack om att de regerande mästarna även den här säsongen får ses som en av de stora guldfavoriterna.

Uppsala står efter 19 omgångar, som de flesta vet, på en seger och arton förluster men det är inget snack om att lagets föregående match i Borås, förlusten till trots, bådar gott inför resten av säsongen. Nathan Dawit var efter långdragna skadeproblem, tillbaka i spel. John Imbia gjorde debut och under fredagskvällen kan laget som sagt, räkna med att den amerikanska duon i form av Dante Williams och Brian Bridgeforth gör detsamma. 

Mannos Nakos kommer inte till spel, men laget tror och hoppas att han är tillgänglig för ''comeback'' i samband med tisdagens hemmamatch mot BC Luleå.

Matchen ser ni på https://sblplay.se/ med start 19:00.

HARD - SMART - TOGETHER!