Uppsala Basket tar sig an regerande mästarna

Efter två tuffa förluster mot Borås och Södertälje, så beger sig Uppsala Basket under tisdagen till Stadium Arena för att ta sig an säsongens på förhand kanske tuffaste uppgift, nämligen de regerande mästarna Norrköping Dolphins.

Efter två tuffa förluster mot Borås och Södertälje, så beger sig Uppsala Basket under tisdagen till Stadium Arena för att ta sig an säsongens på förhand kanske tuffaste uppgift, nämligen de regerande mästarna Norrköping Dolphins. 

Hos de regerande mästarna har man Mikael Lindquist, Tim Schüberg, Edvin Stark, Pars Erenköy, Anton Saks, Jonathan Dubas, ''Jocke'' Kjellbom, Jonathan Eriksson och importerna Shakir Smith (USA), Jonathan Dubas (Schweiz), Johnell Smith (USA) och Tyler Flack (USA) till sitt förfogande. Lägg dessutom till Uppsala-fostrade Anes Zekovic som under försäsongen har imponerat och gett ett gott intryck hos Norrköpings supportrar. 

Headcoach Adnan Chuk's gäng har efter de två imponerande insatserna i Europa-spelet även gjort SBL-debut. Under föregående veckan åkte laget ner till Nässjö och fick sedan vända hem till Norrköping med en förlust i bagaget, 84-82 i en match där Tim Schüberg och ''Micke'' Lindquist stack ut i poängkolumnen. 

Norrköping Dolphins som under kvällen gör hemmapremiär måste klara sig utan Johnell Smith som är skadad och får även under säsongen 2018/2019 räknas som en guldfavorit, och det är inget snack om att det för Uppsalas del blir en svår och tuff match att ta sig an. 

Uppsala Basket kliver in i tisdagens match med två svidande bortaförluster mot topplag i bagaget och fokuset ligger i att förbättra det man har gjort bra och mindre bra i de två inledande matcherna. 

- ''Vi har inte fått alla bitar att på plats än och vi är i ett tidigt stadie med tanke på hur försäsongen har sett ut och laget inte är komplett. Vi får bara gå in och förbättra det som vi har gjort bra och mindre bra under de föregående matcherna. Lägga fokus på prestation och inte resultatet i sig. Vi vill ju självklart vinna, men fokuset ligger på oss själva.'' säger Oskar Granat inför tisdagens bortamatch. 

Uppsala Basket får dessvärre även under tisdagskvällen klara sig utan Xavier Cannefax och kanske även Nathan Dawit som dras med en lindrigare skada och är osäker till spel. 

Matchen ser ni förstås på https://sblplay.se/ med start 19:04.

RED OR DEAD!

Foto: Daniel Carlstedt - https://www.websta.one/fotograf.daniel.c.sport