Tobias Skyttevall & Lukas Friberg är med i truppen inför 17/18

Nu står det klart att Tobias och Lukas, båda födda 1995, har skrivit på för klubben. Här är deras ord om förväntningarna inför säsongen.

Både Tobias Skyttevall och Lukas Friberg är fostrade i KFUM Uppsala Basket. Tobias kommer att spela Forward och Lukas har positionen Point Guard. Såhär säger de om kommande säsong:

- Det känns riktigt kul att ha skrivit avtal med Uppsala Basket. Jag är fostrad i klubben och har lirat med några av grabbarna sen sju års ålder, så det ska bli kul att spela här igen. Jag ser mest fram emot utmaningen att etablera mig som ligaspelare men också umgänget med laget både på och utanför planen. Jag tror Uppsala Basket kommer hjälpa mig mogna som spelare och jag hoppas kunna bidra med mitt mid range-skott och på så sett "spredda" golvet i anfall, berättar Tobias Skyttevall. 

- Det känns jätteroligt att kunna stanna ännu ett år hemma och spela för vänner och familj. Jag ser mest fram emot att få spela matcher med grabbarna i laget framför vår publik i IFU Arena. Vi har inför i år fått ihop ett bra gäng med coacher och fystränare vilket jag hoppas gör att jag kan utvecklas mycket. Jag hoppas kunna bidra med mycket energi och hjälpa laget vinna mer matcher, säger en laddad Lukas Friberg. 

Huvudtränare Kevin Gaines satsade på ett ungt, lokalt lag förra säsongen och säger såhär om Tobias och Lukas: 

- Det är jättekul att Tobias gör comeback i ligalaget. Han har visat stor mognad i sin basket efter ett år i vårt basketettanlag där han hade en stor roll. Jag ser fram emot att se Tobias utvecklas ännu mer i år. Jag är fantastiskt glad att Lukas valt att spela för oss den här säsongen. Lukas personifierar den kulturen vi vill bygga i Uppsala Basket, vilket är hårt arbete och viljan att utvecklas, säger Kevin Gaines.