Vinna eller försvinna för Uppsala i semifinal 4

BC Luleå har 3-0 i matcher på Uppsala Basket och under lördagseftermiddagen väntar semifinal 4 i IFU Arena.

DE UTRÄKNADE

Med 0-3 i matcher efter en ny rafflande match uppe i Luleå senast är det ingen i Basket-Sverige som tror att Uppsala ska kunna vända semifinalserien mot BC Luleå. Det är dock inget nytt. Basket-Sverige tippade utgången av grundserien och Uppsala tippades hamna på en sjätte/sjundeplats. Efter en på många sätt berg-och-dalbane-aktig säsong så står laget i semifinal mot den största guldfavoriten av de alla. Det riktiga lyftet kom efter Oluoma Nnamaka’s comeback och Carl Engströms intåg. Vips, så radade segrarna upp sig. Vi från den inre kretsen har hela tiden visat vår tro på laget, på såväl sociala medier som på plats i IFU Arena. Målet var att kontinuerligt sluta topp fyra och det målet är uppnått, men vi är inte nöjda. Under säsongens lopp så har vårt röda lag besegrat samtliga lag i Basketligan och när laget spelar som bäst, så är det enormt svårslaget. Så svårslaget att Uppsala Basket under säsongen 2016/2017 visat att satsningen på den inhemska spelartruppen minsann har varit rätt väg att gå.

Som tidigare sagt så har säsongen på många sätt varit en känslomässig berg-och-dalbana. Uppsalas ekonomiska läge är fortsatt prekärt och våra grabbar har på många sätt skapat historia. Trots det ekonomiska läget och oklarheter inför vad som komma skall så bjuder grabbarna på en fantastisk säsong. Truppens fokus har helt enkelt legat på basketplanen och det är något som vi alla är ruggigt imponerade av. En annan grej som är imponerade och som vi är enormt tacksamma över är supportrarnas kärlek till laget. Uppsala Basket berör och klubben har fått ett fantastiskt gehör när det kommer till den ekonomiska situationen. Det finns enormt mycket kärlek för den här klubben, i den här staden och just den kärleken kommer vi fortsatt att behöva. Vi har tagit oss över ett antal hinder, men hinderbanan är ännu inte slut och klubben behöver fortsatt allt stöd den kan få.

Uppförsbacken inför den fjärde semifinalen i IFU Arena är på många sätt brant, men inte så pass brant så att man inte ser över kullen. 
Uppsala Basket har som sagt varit uträknat konstant under säsongen lopp, men laget har redan skrivit historia och tro mig, om det är något lag som kan vända 0-3, så är det Uppsala Basket. De uträknade.

 

Foto: August Järpemo Photography - https://augustjarpemo.se/