Jämtland besegrade Uppsala - för första gången på sex år

Kvällens bortamatch i Östersunds sporthall blev ingen rolig historia.

På förhand så pratades det om Uppsalas smått osannolika segersvit mot Jämtland Basket. 19 raka segrar för att tala i klarspråk. Skulle Uppsalalaget förlänga sviten eller skulle hemmalaget ta död på den? Svaret blev det sistnämnda. 

De båda lagen följdes åt under matchens tio inledande minuter och mycket tack vare en viss Andreas Person, så gick bortalaget till periodvila i ledning, 19-21. Den där ledningen blev dock kortvarig, då Jämtland under den andra perioden både tog sig ikapp och förbi. Hemmalaget höjde sig i offensiven - något som Uppsala febrilt försökte att få stopp på, utan att lyckas. När de tjugo inledande minuterna var till ända så var det ombytta roller, Östersundslaget var i ledning, 45-39. Något som de kan tacka kroaten, Dino Cinac för. 

Under halvtidsvilan så satt man och hoppades på att Uppsala skulle lyckas få stopp på Östersundslagets offensiv. Så blev inte fallet. Bortalaget försökte och försökte, men man lyckades tyvärr inte komma närmre än ett sjupoängsunderläge. Bortalagets offensiv var det definitivt inget fel på - det var på den andra delen av banan som man förlorade matchen. Den tidigare nämnde kroaten, Dino Cinac, blev stor matchvinnare med sina 29 poäng och Jämtland besegrade Uppsala för första gången på sex år. 98-88.

Poänggörare, Uppsala: Andreas Person 16, Alexander Lindqvist 16, Anton Gaddefors 14, Anes Zekovic 13, Carl Engström 12, Axel Nordström 9, Rickard Eriksson 8.