Kvartsfinalserien rullar vidare i Borås

Uppsala Basket leder kvartsfinalserien mot Borås Basket med 1-0 i matcher efter en minst sagt imponerande hemmaseger. Ikväll väntar kvartsfinal 2 i Boråshallen.

Uppsala Basket fick en drömstart på kvartsfinalserien mot Borås Basket och kunde inför den högljudda publikskaran i IFU Arena, triumfera, 91-52 och därmed ta ledningen med 1-0 i matcher. Under måndagskvällen vänder serien till Boråshallen för kvartsfinal 2. 

Uppsalas seger var på många sätt imponerande, men det var framför allt det enormt aggressiva försvarsspelet som lade grunden. Laget fick en rivstart på matchen och gick ifrån till 15-0 innan Borås till slut lyckades lägga i två poäng. Hemmalagets smått sanslösa defensiv ledde till att Borås aldrig riktigt fick chansen att närma sig. Carl Engström stod för sin bästa match i Uppsala-linnet och förutom 15 poäng och 9 returer så lyckades han hålla Christian Maråker på 2 poäng. Boråsspelaren tvingades gång på gång till tuffa, forcerade avslut och sköt 1/12 från golvet. Räkna med att Maråker och den resterande delen av Boråslaget är rejält revanschsuget. 

Anes Zekovic håller med om att laget fick en drömstart, men säger även att det trots allt bara står 1-0 i matcher.

- Ja, vi fick en riktigt bra start på denna serie. Vi måste komma ut och spela lika tufft som senast. Det är en ny dag och en ny match. Vi kan inte slappna av bara för att vi har 1-0. Det gäller helt enkelt att komma ut med energi likt den vi hade i lördags. Det är enormt viktigt med en bra start, framför allt på bortaplan. 

Urklipp från UNT: 

– Carl Engström var ju helt enorm senast. Jag tror inte folk förstår vilken dimension han har gett det här laget. Hans defense var helt enormt, säger Kevin Gaines till UNT. 

Starten på matchserien var bra och så även försvarsspelet gentemot Jakob Sigurdarson.

– Vi har killar som kan jaga honom. Jonathan Person satte tonen och hade två bra blockar på skott som Sigurdarson normalt sätter. Sedan kom Rickard Eriksson in och tog över och sedan tog Andreas Person över. Vi måste sätta en sådan här press på honom – hela tiden, säger Kevin Gaines till UNT. 

Läs mer inför matchen på följande länkar: 

UNT: unt.se/sport/maste-gora-samma-harda-jobb-4603865.aspx

Borås hemsida: http://www.borasbasket.se/herr/#/nyheter

Basketsverige: http://www.basketsverige.se/2017/04/03/infor-kvartsfinal-2-boras-uppsala/

Foto: August Järpemo Photography - https://augustjarpemo.se/

Matchen ser ni på O'learys eller följande länk: https://basketsverige.tv/Home/Watch/Karusell/7989

Telefonnummer för bokning av bord på O'learys: 018-12 22 03.