Norrköpings makalösa skytte sänkte Uppsala

Tisdagens match i Stadium Arena blev aldrig riktigt spännande. Mikael Lindquist och hans Norrköping Dolphins makalösa trepoängsskytte sänkte bortalaget.

Har vi sett det förr? Ja, det har vi. Mikael Lindquist bjöd precis som vanligt på makalöst trepoängsskytte, så även Cole Darling och Mikael Plannthin. Norrköping har fantastiskt mycket bra skyttar - något som man verkligen visade prov på. Under matchens gång så var Uppsala i ledning en enda gång. När? När Andreas Person kunde lägga i matchens två inledande poäng. Därefter kom ett ryck hemmalagets håll, man bjöd på en 8-0 run och helt plötsligt var Uppsalas ledning som bortblåst. Bortalaget stod även de för en run, fram till 10-9. När den första perioden sedan skulle summeras så var hemmalaget i ledning, 18-15. Det kändes dock redan där och då som att Axel Nordströms nio poäng höll Uppsala kvar i matchen. 

Under de sju inledande minuterna av den andra quartern så var det fortsatt jämt, mycket tack vare den tidigare nämnde Nordström. Ärligt talat så kändes det som om att man bara satt och väntade på hemmalagets ryck. Ett ryck som inleddes av Mikael Plannthin och sedan avslutades med en trea från den unge talangen, Edvin Stark. Helt plötsligt var hemmalaget i kvällens största ledning, 35-25. Jonathan Person avslutade sedan den andra akten genom att lägga i en lay-up fram till 37-29. 

Poängbäst i halvtid: Axel Nordström, 13. 

Inledningen av den tredje quartern var ingen höjdare direkt, de båda lagen hade svårt att få bollen i korgen och Norrköpings trygga ledning bestod. 45-35 var ställningen. Då klev Cole Darling och Mikael Lindquist in i rampljuset ytterligare, via en varsin trea. 51-35, där och då kändes matchen avgjord. Uppsala kunde sedan närma sig något och inför den fjärde och avslutande akten var ställningen 60-49. 

De avslutande tio minuterna blev en ren och ram transportsträcka mot slutsignalen. Norrköpings betryggande ledning pendlade mellan tio och tjugo poängs försprång. De båda lagen turades helt enkelt om att stå för run's. Axel Nordström fortsatte att ösa i poäng, precis som den tidigare nämnde Mikael Lindquist i hemmalaget. De två var definitivt matchens stora figurer. Hemmalagets ledning var som mest uppe i arton, men när matchens slutsignal sedan ljöd så hade Uppsala, ännu en gång, krympt avståndet. Jonathan Person lade i matchens avslutande poäng fram till 82-72 och därmed var Norrköpings revansch ett faktum. 

Notis: Axel Nordström firade sin 25-årsdag genom att göra 24 poäng och var definitivt bortalagets stora utropstecken. 

Poänggörare, Uppsala: Axel Nordström 24, Andreas Person 14, Alexander Lindqvist 13, Jonathan Person 12, Rickard Eriksson 4, Sebastian Norman 2, Anes Zekovic 2, Lukas Friberg 1. 

Publik: 640